Karstulan

Mieslaulajat

Beatles risteily

29.9. – 2.10.2022

Tulitauko –projektin loppupuolella kuoronjohtajamme Olli Oikari alkoi puhua, että seuraavassa projektissa lauletaan sitten Beatlesia.  Kun Tulitauon viimeinen esitys Hesingissä Savoy –teatterissa huhtikuussa 2022 oli takana, oli opinto- ja virkistysmatkan vuoro.  Jonkunlaista ulkomaanmatkaa mietittiin, vaan kun matkanjärjestelijät löysivät ”Beatles-risteilyn”, peli oli selvä.

     ”Lähde mukaan legendaarisen The Beatles-yhtyeen tunnelmaan risteilylle Helsingistä Tukholmaan.  Vietämme peräti kaksi iltaa Liverpoolin nelikon upean tuotannon parissa.  Mukana menossa on useita yhtyeitä ja artisteja, kuten mm. Jiri Nikkinen The Beatles Tribute band…  Beatles-seminaari, pubvisa ja – usko tai älä – Beatlesia haitarilla.”  Näin mainostettiin risteilyä, ja aimo annos Beatlesia todella saatiin kahden päivän aikana.

     Karstulasta lähdettiin Uusisalon bussilla torstaina klo 10.30, eli kerrankin mukavaan aikaan – ei aamuyöstä kuten aika monesti.  Kuskina oli Jari-Pekka ja bussi suunnilleen täynnä.  Viking Linen Gabriella lähti Katajanokalta 17.15. Terminaalissa jo taustamusiikkina soi Beatles, kuten myös sitten laivassa.  Edessä oli huikean hieno buffee-illallinen hyvässä seurassa ja yömyöhälle Beatlesia.  Matkassa oli kuorolaisten lisäksi muitakin karstusia; Karstulan Lukion abit olivat myös risteilyllä.

     Aamulla Tukholmassa aamiaisen jälkeen lähdettiin Abba-museoon.  Paljon oli nähtävää ja kuultavaa.  Kaikki toki Abban tiesivät ja muistivat, mutta se kuuluisuuden ja fanituksen massiivisuus silloin aikanaan oli ehkä uutta.  Paluumatkalla laivalle jotkut jäivät vielä vanhaankaupunkiin.

     Sitten taas ihana buffee-illallinen ja koko ilta Beatlesia.  Tuon genren rikkoi vain Karstulan Mieslaulajien pieni laulutuokio 9. kannella.

     Lauantaiaamuna oltiin takaisin Helsingissä.  Matka ei suinkaan ollut vielä lopuillaan, vaan lähdettiin Tampereelle hotelli Torniin.  Iltapäiväksi oli varattu vähintäänkin erikoinen teatteriesitys, Kadonneen maun metsästys.  Esityksen lomassa meille tarjoiltiin illallinen.

     Sunnuntaina oli edessä kotimatka, mutta vielä ennen sitä poikettiin Kangasalla Mobilia-museossa, joka on Auto- ja tieliikenteen museo.  Vanhat autot kiinnostivat ja samoin uudet täysveriset ralliautot.

     Neljän päivän reissu oli ilmeisen onnistunut, täysipainoinen ja sopivan mittainen.  Kun Beatlesin lauluja ja niiden stemmoja alettiin harjoittelemaan uutta projektia varten, oli selvää, että Beatles-risteily oli todella ollut ”opinto- ja virkistysmatka”.

                                                                                           Seppo Tiainen

Jaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn